Dinto jeugdselecties doen mee aan Open NK

Gepubliceerd:

Zaterdag 4 januari doen meerdere selecties van Dinto mee aan het Open Nederlands Kampioenschap.

Bij dit kampioenschap wordt er puur gekeken naar leeftijd. De peildatum is dan 1 oktober. Wij hebben jeugd in verschillende teams spelen en maken met de jeugd TC een selectie voor elke leeftijdscategorie. Zo kan het zijn dat een speler al in een eerste seniorenteam speelt terwijl het nog bijvoorbeeld een B-jeugdspeler is.
Hierdoor is de tegenstand vaak erg groot. Verenigingen als Sliedrecht, Alterno en Sneek hebben vaak selecties die bestaan uit louter Ere en Topdivisiespelers.
De kunst is dan ook om zo ver mogelijk in het toernooi te komen. Het toernooi bestaat uit 3 ronden. In de eerste ronde van zaterdag 4 januari zijn honderden teams uit het hele land op verschillende plaatsen in touw om zich te plaatsen voor de 2e ronde in februari. Per categorie plaatsen 32 teams zich voor deze halve finale. Vervolgens plaatsen de beste 8 teams zich voor de finale van het NK in maart.
Een club mag per categorie maar 1 team inschrijven.
Dinto heeft dit jaar ingeschreven: Meisjes CMV (8 speelsters), Meisjes C (9 speelsters) Jongens B (6 jongens en 1 meisje) en Meisjes B (12 speelsters).

De meisjes CMV (D1 en D2 selectie) gaan naar Houten met als coach Eelko Veldhuis.

De meisjes C (C1/C2 selectie gaan naar Julianadorp met als coach Bob Versteegh.

De jongens B (B1) gaan naar Barneveld met als coach John Berkhout.

De meisjes B (B1 en B2 selectie) gaan naar Tuitjenhorn met als coach Erik Poel.

Bij deze wedstrijden wordt er met het sterkst mogelijke team gespeeld. Alle jongens en meiden zijn blij dat ze geselecteerd zijn en maken er een feestdag van ook al weten ze dat ze niet allemaal evenveel (of soms niet) spelen. Het gaat tenslotte om als groep aanwezig te zijn bij zo’n indrukwekkend evenement.
We hopen dit seizoen ons weer te plaatsten met enkele teams voor de halve finaleronde. Doordat de meeste teams allemaal nog 1e jaars zijn (en dus volgend jaar nog in dezelfde categorie mogen meedoen) zou dit al een prestatie van formaat zijn!

Voor een overzicht van de programma’s
KLIK HIER



Tags