Cool Moves Volley-kaderdag 7 maart 2010

hoe werven en behouden we meer jongens?

Gepubliceerd:

Publicatiedatum: 14 december 2009

Op zondag 7 maart 2010 organiseren de Nevobo en volleybalvereniging Dros/Alterno in de Alterno-hal in Apeldoorn van 12.45 uur tot 17.00 uur een kaderdag voor CMV-trainers en verenigingsbestuurders.

Het Cool Moves Volley zoals dat tegenwoordig gespeeld wordt, is een groot succes, maar vooral bij meisjes. Doel van de Cool Moves Volley-kaderdag is te bekijken hoe we jongens enthousiast kunnen maken voor het volleybalspelletje en hoe we hen kunnen behouden voor de volleybalsport.

De Cool Moves Volley-kaderdag is een actieve bijeenkomst waar zowel CMV-trainers als verenigingsbestuurders aan hun trekken komen.
De dag begint met een workshop waarin Nevobo-productontwikkelaar Allard Jongsma zal vertellen over de mogelijkheden om jeugd en dan vooral jongens te werven.

Vervolgens zal voormalig Nevobo-productontwikkelaar jeugd Matt van Wezel een demonstratie van het CMV-volleybal geven en zal Paul Engström, Hoofd Ontwikkeling van de Zweedse Volleybal Bond, een demonstratie geven van Volley 2000, het spel dat de jongste volleyballers in Zweden spelen.

Daarna is het de beurt aan de aanwezigen zelf. Onder leiding van onder andere Rita Buikema, Frans Kramer, Wil Dijkstra, Corine Groot en Bert Brinkman worden trainers en bestuurders uitgedaagd zelf te komen met praktische mogelijkheden om volleybal interessanter te maken voor jongens. De Nevobo is nog in gesprek met meerdere autoriteiten op het gebied van CMV-volleybal.

Tijdens de afsluitende bijeenkomst zullen de verschillende groepen onder leiding van dagvoorzitter Abe Meininger discussiëren over de ideeën die tijdens de voorafgaande discussies zijn ontstaan.

Opgeven voor de dag, waarvoor een eigen bijdrage van 7,50 euro voor wordt gevraagd, kan via www.formdesk.nl/nevobo/CoolMovesVolley_Apeldoorn
Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met volleybalconsulent Ruben Nijhuis ( ruben.nijhuis@nevobo.nl ) of medewerkster verenigingsondersteuning Jorienke Krieger ( jorienke.krieger@nevobo.nl ).

Tags