Prima prestatie De Nijs/Dinto

ingevoerd op 13-2-2006

bron: Schager Courant
WARMENHUIZEN – Met de kersverse coach Eric den Boef hebben de volleyballers van De Nijs/Dinto een prima prestatie neergezet. HCCnet/Martinus 3 kon een 2-0 achterstand nog ombuigen, maar werd in de spannende beslissende set met hoogstaand spel verslagen: 3-2

Den Boef kon met een voltallige selectie tegen Martinus aantreden. Hij had zelfs de beschikking over Jean Dekker uit het tweede team, die vorige week furore maakte tegen koploper Gemini/S. De belangen waren groot. Dinto moest winnen om nog aanspraak te mogen maken op een toppositie en ging voortvarend van start. Martinus had veel moeite met de scherpe opslag van Charles Bos en Sander van den Berg, waardoor de sterke Amstelvener middenaanval nauwelijks benut kon worden. Bij een 14-10 stand  nam Martinus meer het heft in handen. Na wat schuiven in de opstelling werd de pass wat beter en stelde de spelverdeler zelfs in staat kruisstaffels te spelen. De teams waren volledig in evenwicht getuige de 28-28 stand. Erik Mulder maakte tweemaal fantastische reddingen die Erik Slagter en Joost van den Berg vakkundig afmaakten: 30-28. Bij Dinto gingen alle remmen los en Martinus leek geknakt. Met 25-18 pakte de ploeg van Eric den Boef ook het tweede deel. Oud-international Henri Brouwhuis, die tot dan toe als coach bij Martinus had gefungeerd, stelde zich vervolgens op in de basis. De gastploeg veerde mede door zijn aanvallende impulsen op en bij Dinto leek het beste eraf. Martinus kon het zich zelfs permitteren om gallery-play te spelen. Maar liefst vijfmaal koos spelverdeler Michel Stassen voor kruisstaffelcombinaties, die beurtelings door de eerste en tweede-tempoaanvaller geslagen werden. Met een dikke 13-25 hadden de bezoekers aansluiting. Den Boef wisselde vervolgens Rick Breeuwer in voor de spelverdeling. Ook Jurgen van Baar en Jean Dekker startten in de basisopstelling. De thuisploeg kwam echter niet lekker in het spel. Martinus was zowel aanvallend als in de defensie heer en meester en dwong met 16-25 een vijfde set af. Een objectieve kijker zou vooraf weinig voor de Warmenhuizer formatie meer hebben gegeven. In het derde en vierde deel was Dinto namelijk volledig afgedroogd. Den Boef wisselde alleen in het centrum en bracht voor het eerst George Nieuwland in de opstelling. Erik Mulder gooide al zijn gram in zijn sprongfloateropslag en tilde de stand naar 5-1. Rick Breeuwer speelde een prachtige stijgachterover op George Nieuwland, die de 8-5 veldwissel verzilverde. Martinus vocht zich terug naar 11-12,maar de ontketende Jean Dekker bewees wederom zij waarde. Met scherp diagonale snoeiharde smashes haalde hij keer op keer voor Dinto de side-out terug. Bij een 14-13 stand moest Martinus alle risico nemen en serveerde prompt in het net 15-13.

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Sander van den Berg; Erik Mulder; Erik Slagter; Charles Bos; Joost van den Berg; Djerry Tervoort.
Erik Slagter en Jean Dekker Erik Slagter en Jean Dekker