197 teams door naar halve finales NOJK

6 januari 2014 - Afgelopen zaterdag werden in 27 sporthallen de voorronden van dé jeugdkampioenschappen van Nederland, de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK), gespeeld. Voor 500 jeugdteams betekende dat een sportief begin van het nieuwe jaar. Vier verenigingen slaagden er in zich met alle (acht) teams te plaatsen voor de halve finales: Alterno, Sliedrecht Sport, Sudosa-Desto en VC Sneek. SV Dynamo treedt met zeven teams bij de halve finales aan, die gespeeld zullen worden op 8 februari. Ook Ecare Apollo 8, Prima Donna Kaas Huizen en Taurus boekten met zes halve finalisten een mooi resultaat. klik hier (http://www.volleybal.nl/volleybal/kids-en-jeugd/jeugdkampioenschappen/nojk/nieuws/197-teams-door-naar-halve-finales-nojk) voor een overzicht van de halve finalisten die zich via de voorronden plaatsten.

Meer dan 900 wedstrijden werden er afgewerkt zaterdag 4 januari. De vele vrijwilligers en scheidsrechters zorgden er voor dat het wedstrijdprogramma correct werd gespeeld. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag, die zeker een spannend vervolg zal krijgen op 8 februari, als ook de van de voorronde vrijgestelde teams in actie gaan komen. In totaal zullen 197 teams tijdens de halve finales gaan strijden om een plek in de finaleronde op 22 maart.