Teleurstellend verlies voor Dinto mannen

ingevoerd op 10-10-2005

Bron: Schager Courant
WARMENHUIZEN – De topper in de regiodivisie tussen de volleybalteams van De Nijs/Dinto en Volendam is voor de thuisploeg uitgelopen op een deceptie. De ploeg van Cees Bloothooft kwam na een 0-2 achterstand nog knap terug, maar moest het beslissende deel aan de Palingdorpers laten: 2-3.

De affiche was uitnodigend voor het rijk toegestroomde publiek. De duels tussen Dinto en Volendam, beiden gedeeld eerste op de ranglijst, zijn altijd goed voor veel spektakel. Dinto is thuis bovendien een lastig te kloppen ploeg. Het spel van de Warmenhuizer equipe was echter van begin af aan ronduit teleurstellend. Na een 6-9 achterstand leek door de prima floaterservice van Rick de eerste set in de schoot geworpen te worden: 14-9. De thuisploeg knoeide er echter op los. Passes kwamen nauwelijks aan. De aanval was eenvoudig te pareren en Dinto leek slechts tegen haar eigen onmacht te vechten: 18-25. In de tweede set bleef het kommer en kwel. Alleen de ingekomen Erik M. onderscheidde zich door fraaie reddingen in het achterveld: 22-25. Cees bracht vervolgens Sander in op de spelverdelerpositie. Erik S. maakte direct een enorme puntenreeks met zijn scherpe opslag: 13-4. Het was genoeg voor de setwinst: 25-18. Volendam herpakte zich in het vierde deel. Tot 14-14 ging de strijd gelijk op. Een fraai kill-block van Sander bracht de aanval van de gasten even in onzekerheid. Charles, die vreemd genoeg verder een onopvallende pot speelde, kwam enkele keren fraai door achter de driemeterlijn. Ook Jurgen smashte veelvuldig via het blok de tribune in. Met 25-20 was er ruimte voor een spannend slotoffensief. Dinto startte echter ontluisterend zwak in de beslissende periode. De pass bleef hangen en de aanval was niet krachtig genoeg om de opslag terug te halen: 4-0.Toch pakte Sander met een listige doortikbal de veldwissel:8-7. Iets later was er een prachtige “stijg-in-de-nek” van George te bewonderen. Het bleek het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Dinto kon aan het net niet imponeren en moest lijdzaam toezien hoe de jeugdige Volendammers de wedstrijd naar zich toe trokken: 12-15.

Beginopstelling De Nijs/Dinto: Rick Breeuwer; Joost van den Berg; Erik Slagter; Charles Bos; Jurgen van Baar; Djerry Tervoort.